Хімічний склад Вона складається з фруктози та глюкози. Цукор входить до складу багатьох харчових продуктів.09-Dec-2012

Цукор – Побутова назва сахарози; цей вуглевод складається з глюкози та фруктози та має солодкий смак. Енергетична цінність цукру становить 409 ккал/100 г, при цьому жодних вітамінів та мінеральних речовин у ньому не міститься, то є цукор не має біологічної та поживної цінності.

Цукрові заводи зазвичай будуються неподалік плантацій цукрового тростини. Очерет промивається, нарізається в стружку і перемелюється в гігантських млинах, внаслідок чого видобувається цукровий сік. Усі домішки видаляються шляхом очищення, після чого сік згущується та кристалізується.

Надмірна кількість цукру може призвести до розвитку діабету, ожиріння та інших проблем в організмі. Тростинний та буряковий цукор за калорійністю однакові, але за ступенем очищення та виробництва краще віддати перевагу очеретяному. Зловживати ним, втім, також не варто.