Крім ферментів у склад панкреатичного соку входять бікарбонати, що визначають його лужне середовище (7,0-8,0). У соку також містяться хлориди натрію, калію та кальцію, сульфати та фосфати.
Панкреатичний сік містить велика кількість травних протеолітичних ферментів (у вигляді проферментів): трипсин, хімотрипсин, еластазу, карбоксипептидазу, ліполітичні ферментів та коферментів: ліпазу, фосфоліпазу, карбоксилестергідролазу, коліпазу, а також α-амілазу та нуклеази (рибонуклеазу та дезоксирибонуклеазу).
Секрецію підшлункової залози посилюють також гастрин, серотонін, інсулін, бомбезин, солі жовчних кислот. Гальмують виділення підшлункового соку глюкагон, соматостатин, вазопресин, речовина Р, АКТГ, енкефалін, кальцитонін, шлунковий інгібуючий пептид та панкреатичний поліпептид.