Ці ласощі по своїй текстурі легкі, вони містять високу концентрацію глюкози. Особливо благотворно діє на організм вживання цього десерту у спекотний час: він чудово охолоджує та надає почуття свіжості.

За складом сорбет дуже далекий від морозива: у ньому менше жирів, немає ні молока, ні вершків Сорбет може стати корисною заміною звичному морозивоякщо в ньому немає великої кількості цукру. Але навіть самого корисного на світлі морозива не можна з'їсти стільки, скільки захочеться — скрізь має бути норма.

У відмінність від сорбету, граніту містить менше цукру та готується за іншою технологією. Відповідно, текстура готового десерту виходить зовсім іншою. Якщо сорбет м'який і гладкий, то текстура граніти нагадує дрібний колотий лід. Граніту може бути як солодкою, так і несолодкою.