Для приготовлення тушонки потрібно філе яловичини, свиняче сало та спеції. Слід брати лише свіже м'ясо, заморожене не підійде. Яловичину необхідно ретельно мити і очищати від сухожиль, плюви.
- молода яловичина – 1,5 кг;
- жир свинячий;
- лавровий лист – 5 шт;
- сіль – 6 г;
- чорний мелений перець;
- сушений розмарин.
У складі смачний тушонки, виготовленої за ГОСТом, повинні бути лише м'ясо, жир, цибуля, сіль, спеції.
Для приготування домашньої свинячої тушонки нам знадобиться зовсім небагато продуктів: м'якоть свинини, свиняче сало, сіль, лавровий лист і запашний перець горошок. М'якуш свинини миємо, обсушуємо та нарізаємо досить великими шматками – розміром з абрикос.