Хімічний склад пшеничних висівок у середньому (%): води 14,8; білків 15,5; жирів 3,2; клітковини 8,4; безазотистих екстрактивних речовин 53,2; золи 4,9. У 100 кг висівок — 71—78 кормових одиниць і 12,5—13 кг білка, що перетравлюється.

Скільки висівок можна їсти в день? Рекомендована кількість висівки – не більше 30 грамів, то є приблизно 2 столові ложки. Почніть з 1 або 2 чайних ложок у день у перший тиждень і поступово збільшуйте дозування. Не забувайте випивати 2 літри чистої води в деньадже висівки — це сухий продукт.

Висівки – це зовнішня оболонка зернових культур, яка не переробляється шлунково-кишковим трактом людини.Що це?

  • гречані;
  • з вівса;
  • із рису;
  • із ячменю;
  • пшеничні;
  • житні.

Feb 26, 2020

Висівки бувають житні, вівсяні, рисові, пшеничні, ячмінні та кукурудзяні. Найбільш корисними вважаються пшеничні, у них міститься величезна кількість вітамінів груп В, А, Е та мінералів, бета-каротин, пантотенова кислота, йод, залізо, кобальт, мідь, марганець, магній, натрій, цинк.