До молочним продуктам відносяться молоко питне, кефір, йогурт, кисле молоко, варенец, вершки, сир, сир, олія, морозиво та багато інших продукти, які не містять будь-яких інших харчових продуктів. Молочний складовий продукт– харчовий продукт, Виготовлений з молока або молочних продуктів.
Вершки, ряжанка, кефір, вершкове масло, йогурт, сметана, сир, кумис, мацоні, катик, варенец, сир – все це роблять з молока. Точніше, з різного молока — козячого, коров'ячого, буйволиного, кобилячого, верблюжого, овечого.
Кисломолочні продукти ділять на: продукти молочнокислого бродіння (сир, сметана, кисле молоко, ряженка, варенец, ацидофілін, йогурт, деякі сири), продукти змішаного бродіння, молочнокислого та спиртового (кефір, фруктовий кефір, ацидофільно-дріжджове молоко, кумис, курунга, шубат).