злакові – група, до якої входять хлібні сорти рослин (пшениця, овес, ячмінь, жито, кукурудза, рис, просо, ріпак); бобові (горох, квасоля, соя); гречані (гречка).Aug 10, 2016

Злаки, або Злакові (лат. Gramíneae), або Мятликові (лат. Poáceae), – сімейство однодольних рослин, до якого належать такі відомі і давно використовуються в господарстві рослини, як пшениця, жито, овес, рис, кукурудза, ячмінь, просо, бамбук, цукрова тростина .

До злакам відносяться пшениця, жито, овес, ячмінь, рис, кукурудза, просо. А ось улюблена на Русі гречка належить до іншого сімейства – гречаних. Вона не є злаком, а відноситься до зернових (круп'яних) культур – іноді їх називають псевдозерновими.

Зернові злаки

  • Кукурудза Ми подрібнюємо всуху кукурудзу для видалення кукурудзяного зародка з перикарпію. …
  • Овес Вівсяну крупу одержують із мелених або розплющених зерен посівного вівса. …
  • Жито …
  • Сорго …
  • Пшениця