На трилітрову банку беруть пару зубчиків часнику, їх нарізавши, кладуть на дно банки, потім викладають. огірки, потім ще шматочки часнику, шари перемежовують листям смородини, гілками та суцвіттями кропу. Лист хрону кладіть за бажанням, а ось пара шматочків кореня хрону додасть огіркам хрусткості.

Класичний хрускіт солоного огірка з'являється в розсолі з твердою водою, а при пом'якшеній його не досягти. Тому домашнє засолювання краще робити на джерельній або колодязній воді. — Абсолютного стандарту на солоність чи «хрумкість» огірків ні, – пояснив Прокоп'єв.

Огірки не хрумтять. Ви неправильно підібрали сорт огірків, або взяли надто великі плоди; перетримали банку з готовим продуктом надто довго у невідповідних умовах; ви поклали мало солі. Такі «хрусткі» використовуйте для соусів типу тар-тар і приготування розсольників та збірних солянок.