Вага новонародженого також залежить і від кількості поживних речовин, які він отримує під час перебування в утробі матері. Недостатня кількість поживних речовин та необхідних вітамінів надають сильну вплив на формування ваги дитини у бік зменшення.

ФОЛІЄВА КИСЛОТА (В9)

  1. петрушка, шпинат, броколі, цибуля-порей;
  2. гриби (шампіньйони, білі), буряк, морква, гарбуз, горох, квасоля, спаржа;
  3. диня, банани, авокадо, апельсини;
  4. горіхи волоські, фундук, арахіс;
  5. насіння гарбузове, лляне, соняшникове; печінка, свинина, яловичина, лосось, тунець, яйця.

Визначення передбачуваного ваги плода проводиться після 35-36 тижнів вагітності. Формула Жорданії виглядає так: маса плода (г) = ВСДМ (см) х коло живота (см) +_ 200г, де ВСДМ – висота стояння дна матки в см.?