Вітамін С, магній, холін, метіонін, таурин, йод сприяють розщепленню жиру та запобіганню його акумуляції. Ефект буде кращим, якщо правильно поєднувати їх з іншими інгредієнтами.Sep 9, 2016

Під впливом ліпази підшлункової залози жири розщеплюються до гліцерину та жирних к-т. Ступінь розщеплення жирів залежить від інтенсивності надходження в кишечник жовчі та від вмісту в ній жовчних к-т. Останні активують ліпазу, емульгують жири (що підвищує гідролітич.

Тригліцериди (наймасовіший в організмі тип жирів) розщеплюються на гліцерин та жирні кислоти, що виходять у кров. Гліцерин уловлюється клітинами печінки, де використовується для синтезу глюкози, основного «палива» для клітин. А жирні кислоти поглинаються тканинами.

Жири з продуктів харчування у шлунку не розщеплюютьсятому що в ньому немає необхідних ферментів.