Називатися справжнім коньяком має право лише напій, виготовлений у регіоні Пуату-Шаранта у Франції. Технологію його виробництва суворо регламентовано Національним Міжпрофесійним Бюро коньяків. Смак, колір та аромат коньяку залежать від сорту винограду, місцевості походження та терміну витримки спиртів.
Коньяк (фр. cognac) – міцний алкогольний напій (різновид бренді), який виробляється з певних сортів винограду за особливою технологією в департаменті Шаранта в регіоні Нова Аквітанія, Франція.
Ось на що зверніть увагу:
- Форма пляшки.
- Зовнішній вигляд етикетки, термозбіжної плівки на шийці та контретикетки на зворотному боці пляшки.
- На пляшці та етикетках можливе тиснення або рельєфні зображення.
- Наявність федеральної спеціальної марки чи акцизної марки.
May 21, 2021
Наполягання. Взагалі, якщо говорити про виготовлення коньяку з винограду та дотримання технології, то для цього рекомендується мінімум 3 роки.