Вони оздоровлюють кишкову мікрофлору, а також позбавляють запорів. У комплексі це здатне впливати на стан головного мозку та ментального здоров'я. Вживання кімчі на регулярній основі покращує діяльність серцево-судинної системи, очищує кров та знижує рівень поганого холестерину..Feb 2, 2022

У Кореї кімчхі вважається основною стравою. Корейці вважають, що щоденне споживання кімчхі сприяє розсмоктуванню жирових відкладень, тобто вважають цю страву дієтичною. Вважається також, що гостре кімчхі – Гарний протизастудний засіб.

Кімчі можна подавати як закуску або гарнір, а також зробити на його основі самостійні страви – смажений рис, гострий гарячий суп кімчі, пікантні оладки-кімчі з нутовим або іншим високобілковим борошном.

За рахунок усіх цих трьох компонентів ці страви дуже позитивно впливають на наш мікробіом – сукупність усіх мікробів, які населяють організм людини. Тож обидві закуски корисні, зазначила Ірина Лізун, але в одному квашена капуста точно перевершує кімчі. «Вітаміна С квашена капуста містить більше.