Якщо денна потреба людини в енергії становить 2000 ккал, то в її меню має бути лише 250-300 грамів вуглеводів, при цьому кількість доданих цукрів (сумарно в самостійно приготовленій та купленій їжі) повинна становити менше 50 грамів день*.

Інші продукти, що містять складні вуглеводи у великій кількості, це:

  • Коренеплоди (редька, морква).
  • Бобові (чечевиця, квасоля, боби, нут).
  • Хліб грубого помелу (житній, ячмінний).
  • Крупи (пшоняна, пшенична, ячна, кукурудзяна, толокно).
  • Овочі, особливо зелені та листові (шпинат, салати, капуста, петрушка, кріп).

Ось як 50 грамів вуглеводів виглядають у вигляді перероблених продуктів або продуктів з високим їх вмістом: три скибочки хліба, три картоплини, чашка рису або макаронів.