Японський лимон, юдзу, або юзу, екзотичний фрукт родом із Стародавнього Китаю. Гібрид мандарину та ічанської папеди, плід зовні нагадує невеликий грейпфрут із зморщеною шкіркою.. Колір від темно-зеленого до світло-жовтого залежить від ступеня зрілості.

Смак цитрусу ЮЗУ унікальний: починає з яскраво вираженого мандаринового відтінку, що швидко переходить у кислоту лимона, потім «кислота» йде і залишається значний мандариновий запах. Так само смак Юдзу має терпкість грейпфрута.

Юдзу (лат. Citrus junos) – фруктова рослина роду Цитрус, поширена в Південно-Східній Азії. Є продуктом природної гібридизації мандарину (Citrus reticulata Blanco) та ічанського лимону (Citrus cavaleriei H).

«Юдзу – один з видів кислих, що вирощуються в Японії, з яскраво вираженим ароматом цитрусових, з давніх-давен цедру. Юдзу використовували для ароматизації.