Оскільки згущене молоко – дуже солодкий концентрований і нудотний продукт, це може перешкодити з'їсти цілу 400-грамову банку за раз. Навіть кілька ложок цього молока можуть спровокувати печіння у горлі. Та й через високий вміст цукру цей продукт серйозно навантажує підшлункову залозу.

Натуральна згущене молоко не містить нічого, крім молока та цукру. Вона зберігається довго за рахунок герметичної упаковки та єдиного консерванту – цукру. Цей продукт містить магній, фосфор, калій, натрій, кальцій, фтор та вітамін А.

Однією з найпоширеніших вад згущеного молока з цукром є неоднорідність його консистенції «зацукровування». Зазначена вада обумовлена ​​наявністю великих кристалів лактози в продукті. Кристали лактози розміром до 10 мкм органолептично не відчуваються.