Перетравлення жирів відбувається в тонкому кишечникуПроте вже в шлунку невелика частина жирів гідролізується під дією «ліпази язика» (лінгвальна (лат. lingua — мова) ліпаза). Цей фермент синтезується залозами на дорсальній поверхні язика та відносно стійкий при кислих значеннях рН шлункового соку.

Засвоєння та розщеплення жирів відбувається під впливом жовчі. Розщеплені речовини всмоктуються через стінки тонкого кишечника в кров і поширюються організмом.

З підшлункової залози до дванадцятипалої кишки надходить головний фермент процесу перетравлення жирів – Панкреатична ліпаза. Він разом з іншими ферментами розщеплює харчові ліпіди на прості сполуки (тригліцериди, гліцерол, вільні жирні кислоти), а фосфоліпіди – їх первинні компоненти.

Давайте розберемося як самостійно зрозуміти, що жирів в організмі явно не вистачає.

  • У вас суха шкіра та проблеми з волоссям.
  • Ви часто мерзнете.
  • Ви швидко втомлюєтеся …
  • Ви схильні до перепадів настрою.
  • Ви ніяк не можете схуднути.
  • І постійно хочете їсти…
  • Вам складно зосередитися.
  • У вас синдром сухого ока