У листі та стеблі алое міститься алантоїн, натуральні антиоксиданти у формі вітамінів B комплексу, вітамінів C та E, а також бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А.

Найбільша проблема, на яку вам варто звернути увагу, коли ви їсте алое віра чи готуйте коктейль, – це латексна частина рослини, то є жовта речовина прямо під поверхнею. Його використання як проносне відомо багато століть, але воно також може викликати серйозні спазми шлунка і біль.

Алое-віра складається зі слизів та інших полісахаридів, флавоноїдів, простагландинів, глікопротеїдів, фенолів, ферментів, смол та гіркоти. У ньому присутні гормоноподібні речовини, ефірні олії.

Крім того, не можна використовувати шкірку алое – Вона неїстівна. У ній міститься канцероген алоїн.