Щоб подосиновики не посиніли, перед первинною обробкою їх потрібно тримати в солоно-кислій воді (на 1 л води витрачається 20 г солі та 2 г лимонної кислоти). Якщо вони вже потемніли, їх треба пробланшировать протягом 2-3 хвилин у тому ж розсолі.

Якщо оратову кислоту виділити у чистому вигляді, синіти (принаймні так швидко) вона не буде. Те, що відбувається на зрізі – "справа рук" не тільки кисню, а й ферментів, що містяться у тканинах гриба. Виходить, що навіть якщо подосиновик посинів, його все одно можна використовувати в їжу.

Як чистити подосиновики покрокова інструкція з фото

  1. Крок 1. …
  2. За допомогою ножа або руками видаляємо великий бруд, очищаємо мох та травинки.
  3. Обріжте місця, які були пошкоджені.
  4. Зітріть з ніжок тонкий верхній шар.
  5. Тепер потрібно зрізати низ ніжки.
  6. Розріжте ніжку навпіл і перевірте, чи там немає червоточин.