Щоб помідори стали солодшими і швидше дозріли, їх підгодовують зольним розчином: 1 склянка золи на 10 літрів води. Наполягати не треба. Всипати золу у відро з водою, як слід розмішати, і одразу полити під корінь. На одну рослину потрібно приблизно літр розчину.

Прискорити дозрівання плодів можна, можливо найпростішим способом – видаленням квітконосів. Рослина вже не встигне зав'язати та наростити плоди з тих квіток, які з'являються із середини серпня. Достатньо підрізати або прищипнути верхівки кожної пагони на помідорних кущах за місяць до закінчення сезону.

Для прискорення дозрівання помідорів дуже добре допомагає обприскування плодів розчином кропиви. Можна наполягти її у відрі з водою протягом двох днів (6 – 7 дорослих рослин на 10 л води). Можна закип'ятити воду у відрі за допомогою кип'ятильника і ту саму кількість рослин опустити в окріп.

Якщо ви хочете прискорити цей процес, підвищіть температуру в приміщенні до 28 ° С, забезпечте яскраве освітлення і серед зелених і бланжових плодів покладіть кілька червоних (повністю стиглих) томатів, червоні яблука або банани.