В середньому, 5 грам альбуміну та 35 грам води замінюють у рецепті один яєчний білок.

Овальбумін або альбумін яєчний (ovalbuminum) – альбумін яєчного білка. Основний яєчний білок білка (близько 60-65%). Маса овальбуміну, виділеного з курячих яєць, становить 45 кДа.

Альбумін розлучається у воді, температура якої не більше 35°С, у пропорції 1 до 8-10. Тобто, на 1 г порошку необхідно взяти 8-10 г води. Для запобігання утворенню грудочок рекомендується додавати воду в альбумін, а не навпаки, ретельно розмішуючи масу вилкою або лопаткою.

Альбумін 100 г білка у порошку + 900 г води = 1 кг рідкого білка. На замітку: о 1 чайній ложці альбуміну – 4 г; в 1 їдальні ложці альбуміну – 14 г.