Є негласні правила розрахунку напоїв на заходи: – якщо гості можуть випити чимало, то на одну людину закуповуйте по 1 пляшці вина та 0,5 пляшки міцного алкоголю. – якщо гості не надто п'ють люди, то закуповуйте по 1 пляшці вина на кожну жінку і по 0,5 пляшки міцного алкоголю – на чоловіка.

Слід дотримуватись такої схеми для заходу, що триває близько 5-6 годин: 1 пляшка горілки на двох гостей; 1 пляшка шампанського на 2-3 гостей (залежить від публіки); 1 пляшка вина із розрахунку на 1 гостя.

Подібний розрахунок вірний і для 20, і для 50 людина – на 20 гостей знадобиться рівно двадцять пляшок вина, а на 50 – п'ятдесят. Горілку, коньяк, віскі та інший міцний алкоголь розраховують інакше. Його зазвичай п'ють невеликою кількістю: приблизно 50 мл на людини.

Найкращий вибір для корпоративів – білі вина з універсальним смаком типу Совіньйон Блан, класичне Шардоне, молоде Піно Гріджіо, Віньо Верде. З червоних найкраще підійдуть вина Нового Світу. Вони недорогі, зрозумілі, з яскравою фруктовою ароматикою та м'якими бархатистими танінами.