Кисломолочні продукти (тан, кефір, кисле молоко) «У свіжому кефірі порядку 0,02 об'ємних відсотки етилового спирту на літр. А в кефірі, що лежить у холодильнику понад дві доби, ця цифра вже 0,04-0,06%. Але якщо після вживання кефіру відразу використовувати алкотестер, він може показати результат до 0,3 проміле.

Довідник стверджує, що в одноденному кефірі є 0,2%, у дводенному – 0,4%, у триденному – 0,6% спирту.

Водії періодично проводять експерименти. Результати показують, що протягом 2-5 хвилин після вживання 500 мл кефіру людиною з масою тіла 75 кг, прилад показує наявність 0,18-0,2 мг/л спирту в повітрі, що видихається. Потім алкоголь повністю "вивітрюється".

– У квасе, безалкогольному пиві міститься менше одного відсотка етилового спирту від загального обсягу рідини У кефірі і того менше, десяті частки відсотка.