Кисломолочні продукти (тан, кефір, кисле молоко) «У свіжому кефірі порядку 0,02 об'ємних відсотка етилового спирту на літр. А в кефірі, який лежить у холодильнику понад дві доби, ця цифра вже 0,04-0,06%. Але якщо після вживання кефіру відразу ж використовувати алкотестер, він може показати результат до 0,3 проміле.

Наприклад, в квасе зазвичай 0,1-0,5% спирту, тобто 1-5 г на літр, кефірі – 0,05-0,2%. Причому що довше вони зберігатимуться з виготовлення, то більше в них спирту. До речі, у багатьох медикаментах також є спирт.

Зміст спирту у безалкогольному пиві не повинно перевищувати 0,5% обсягу. При цьому в квасі алкогольний градус коливається від 0,7% до 2,6%, кількість спирту в кефірі – Від 0,01% до 0,7% обсягу.