Ізолят сироваткового білка містить високу концентрацію незамінних амінокислот ВСАА (26 г амінокислот на 100 г білка) і є, по суті, одним із найбільш екологічно чистих видів білка з високою біодоступністю кальцію.

Сироватковий протеїн містить винятково багато амінокислот ВСАА – лейцину, валіну та ізолейцину.

Стандартна білкова порція за прийом складає 25г білка. Більшість сучасних якісних протеїнів мають концентрацію 80%. білка, тобто 4 з 5 грамів порошку – білок. У такому світлі для отримання 25г білка слід відміряти порцію протеїну у 30 грам.

Якщо порівняти протеїн і амінокислоти, то в порції протеїну міститься більше білка, ніж у порції амінокислот. Так, протеїн трохи довше засвоюється, зате наші м'язи одержують більше харчування. Тому протеїн слід приймати вранці після пробудження (період активації катаболізму) та після тренування.