Вибирайте кавоварку з тиском не менше 15 бар, оскільки менший тиск не гарантує належної насиченості та смаку звареної кави. У таких кавоварок є спеціальний пристрій: ріжок. У нього засипають мелену каву, а потім крізь гущу кави під тиском пропускається вода, яка створює ароматний напій.
Тиск Для приготування еспресо в ріжкової кавоварки – це один із основних параметрів при виборі. Щоб насолодитися смаком кави, краще вибирати обладнання з характеристиками 8-9. бар. Але якщо необхідний результат, наближений до смаків лунго чи американо, можна вибрати парову кавомашину з тиском 2-6 бар.
Тип кавоварки Помпові прилади передбачають нагрівання води до 95 градусів. Під тиском у 15 бар вода подається через кавовий фільтр. Таке обладнання потребує насоса, тому потужність помпових кавоварок досить висока: від 1000 Вт.
Потужність Чим більший обсяг, тим вищий має бути потужність кавомашини. Потужність впливає на швидкість приготування напою та забезпечує необхідний для еспресо тиск. Для 2-літрового пристрою достатньо потужності 1500 Вт, для офісу вибирайте кавомашини потужністю від 1600 Вт.