Без шкоди здоров'ю за день можна з'їдати приблизно 120-150 грамів грибів. Якщо немає захворювань, що обмежують їх вживання, то гриби можна їсти щодня без шкоди здоров'ю.Aug 8, 2021

Білий гриб відноситься до грибів першої категорії. У ньому багато корисних речовин, зокрема рибофлавін, який відповідає за нормальну функцію щитовидної залози, зростання нігтів, волосся, шкіри та за здоров'я організму в цілому. У білих сушених грибах присутній алкалоїд герцедин, що використовується при лікуванні стенокардії.

Ганна: Білий гриб та лисички є одними з найкорисніших. Тому що в них найменше ймовірність знайти токсини та шкідливі речовини, які можуть накопичуватися в інших грибах. Вони також є джерелом білка.

У Росії люблять гриби. Через високий вміст корисних поживних речовин за харчовою цінністю їх іноді прирівнюють до м'яса. Щоправда, вони вважаються важкою їжею: хітин, що входить до складу їхніх клітинних стінок, перетравлюється дуже погано, тому дітям та людям зі слабким травленням їх їсти не варто.