Дорослим, чий спосіб життя не є особливо активним, радять щодня споживати приблизно 0,75 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55 г для чоловіків та 45 г для жінок. Їх можна отримати з двох порцій (розміром долоню) таких продуктів як м'ясо, риба, тофу, горіхи або бобові.

Щоб розрахувати норму білка, яку потрібно з'їдати за день, необхідно помножити вага тіла на коефіцієнт 1.2-1.5 – наприклад, при вазі 70 кг людині потрібно від 84 до 105 г протеїнів на добу.

Рослинний білок100 г продукту) Соєві продукти: 30–50 г (Тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (Пекан в середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).