Жовток бідний на протеїни, і у нього висока калорійність. Показники амінокислот там ледве становлять 16%. В одному відвареному яйці міститься близько 6 г білка. У 100 г продукту – близько 12 г.Feb 16, 2021
У курячого яйця білок становить 56-58%, жовток 30-32%, шкаралупа 12% загальної маси або, приблизне співвідношення, 14:8:3.
Білок яєчний варений
Енергія 48 ккал | |
---|---|
Білки 11 г | Вуглеводи 1 г |
Жири 0,2 г | Волокна г |
Майже завжди люди їдять яєчні білки як джерело протеїну, але насправді яєчні жовтки містять майже таку ж кількість. Наприклад, якщо в яйці міститься 7 г протеїнів, білці буде 4 г, а в жовтку – 3 р.