Дієтолог рекомендувала є не більше 100 г соєвого м'яса в день через ризик перевищити споживання білка Порція готової страви соєвого м'яса на один прийом їжі не повинна перевищувати 150 г, а за день не слід вживати понад 100 г сухого продукту.

Основним біохімічним компонентом насіння сої є білок. Серед усіх сільськогосподарських культур, що виробляються у світі соя є однією з найбільш високобілкових. За даними різних джерел, зміст білка у насінні цієї культури становить у середньому 38—42 %, і може сягати 50 %.

У таблиці наведено зміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грамів їстівної частини….Харчова цінність та хімічний складСоєві боби, зелені, варені, із сіллю”.

НутрієнтБілки
Кількість12.35 г
Норма**76 г
% від норми 100 г16.3%
% від норми 100 ккал11.6%