До продуктів із високим вмістом білка відносяться горіхи: мигдаль (21 грам білка у 100 грамах мигдалю), кешью (18 грамів), фундук (15 грамів), фісташки (20 грамів), грецький горіх (15 грамів).

Рослинний білок100 г) Спортивний протеїн: до 75 г. Соєві продукти: 30–50 г (тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).

Арахіс. Дієтолог Світлана Панченко пояснила, чому арахіс вважають найшкідливішим горіхом. «Взагалі, помилково вважати арахіс горіхомВін відноситься до сімейства бобових і росте в землі. Головний із мінусів — він є одним із найсильніших алергенів.