Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому трохи, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичому легкому міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.
Сушене яловича легеня – низькокалорійне та чудово засвоюється організмом будь-яких порід. Головною особливістю є відсутність жирів та вуглеводів у даному продукті, і містить багато якісного білка. Також сушене легке містить безліч вітамінів та мікроелементів, необхідних для наших вихованців.
Час варіння залежить від способу, який ви оберете, і становитиме від 20 хвилин до 2 годин. Найшвидше легке приготується в скороварці, а при використанні звичайної каструлі або мультиварки чекати доведеться довше. Щоб прискорити процес, можна нарізати субпродукт середніми шматочками, надто дрібніти не варто.