Ступінь загальної засвоюваності білка становить, як правило, 91-95% залежно від джерела та можливої ​​максимальної дози (10-50 г за раз) – для джерела тваринного білка цей показник буде трохи вищим, ніж для джерела рослинного (7,8,9).

Він незамінний у побудові якісної м'язової маси та у підтримці її обсягів. Існує гіпотеза, що організм людини незалежно від статі та маси ваги за їжу може засвоювати близько 30-50 г білка.

Дорослим, чий спосіб життя не є особливо активним, радять щодня споживати приблизно 0,75 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55 г для чоловіків та 45 г для жінок. Їх можна, можливо отримати з двох порцій (розміром долоню) таких продуктів як м'ясо, риба, тофу, горіхи або бобові.

На засвоєння суміші йде приблизно 6 годин. Отже, протягом цього часу організм отримує білокякий йому необхідний. Якщо організм не отримує протеїну, він починає брати його з м'язів, замінюючи жиром.