Виробники сухих дріжджів найчастіше для побутового використання упаковують їх у пакетики вагою 10 або 11 г, це якраз на 1 кг борошна. Рідина (вода, молоко). Рідини беруть приблизно в 2,5 рази менше, ніж муки. Це означає, що на 1 кг борошна-400 мл рідини.

Стандартні норми введення в борошно: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 30 – 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже вдвічі менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 60 – 100 г живих дріжджів

в тісто з 1 склянки борошна, 0.5 склянки води та 0.5 столової ложки цукру потрібно покласти 3 грами сухих дріжджів.

Найкраще рахувати кількість дріжджів щодо кількості борошна та залежно від виду тесту. Для простого тесту (не здобного, де мало цукру та трохи жирів), необхідно 3-5% дріжджів, тобто: На 1 кг борошна – 30-50 г свіжих пресованих дріжджів.