Цукор. Цукрова брага на дріжджах дозріває за 7-14 діб.

Розраховуємо терміни бродіння браги на фруктах та винограді Брага дозріває найдовше 45-50 днів на злаках 5-7 днів тільки на цукрі від тижня до двох.

Щоб визначити готовність брагидостатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

Трохи остудивши цукровий сироп, змішати його з яблучним пюре, додати активовані дріжджі. Залишити блукати при кімнатній температурі періодично перемішуючи. Бродіння може зайняти до 12-16 днів. Коли газоутворення закінчиться, Брага висвітлиться і стане гіркою на смак.