Технологія виробництва вина із концентрату не відрізняється від приготування напою зі свіжого соку. Такий самий простий рецепт і чекати готового продукту доведеться від 6 до 8 тижнів.May 18, 2018

Налийте концентрований сік у ферментаційну судину. Для кріплених вин додайте 1,5 кг цукру (розчиненого у теплій воді). Додайте теплу воду (22-25 °C) в об'ємі, що дорівнює 23 літрам (готова кількість) вина на виході буде 20-22 літри). Ретельно перемішайте.

Магазинні винні дріжджі зазвичай переробляють цукор у спирт швидше, ніж дикі, що знаходяться на поверхні плодів та ягід. У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65 днів.

В ідеальних умовах бродіння йтиме до тих пір, поки в вино не набере фортеці 10-14%. За такого градусу винні дріжджі гинуть, цукру залишається мало. Щоб зробити більш солодке чи міцне вино, треба знати, як зупинити бродіння вина.