Рептилія, яка наїлася до відвалу, може перетравлювати їжу 3 або 4 тижніТому полювати часто їй не треба, а значить, і виповзати на поверхню. Завдяки особливій кислоті в шлунку анаконда перетравлює кістки своєї жертви. Вчені досі не знають, як довго анаконди живуть в умовах дикої природи.
У звичайних умовах вона перетравлює свій видобуток за 4-5 днів. Більші види, наприклад, такі як анаконда, можуть перетравлювати їжу протягом кількох тижнів.
Кислотність у шлунку змії становить 7 рН у спокої, після починає становити 2. Для порівняння – у людини від 0,8 до 2. Далі те, що залишилося, переміщається в товсту кишку змії, де зазнають остаточного перетравлення. Ферменти розщеплюють м'які тканини та скелет хижака протягом кількох годин.
Анаконда заковтує видобуток цілою, сильно розтягуючи при цьому пащу і горлянку.