Запікайте осетрину за температури 200 градусів приблизно 30 хвилин. Взагалі час приготування осетра залежить від її розміру та ваги. На велику рибу потрібно 30 хвилин, а на велику близько 1 години.

– — визначити готовність риби можна на зріз, сире м'ясо риби напівпрозоре, а готове буде білим. Ще визначають за часом приготування з розрахунку 1 сантиметр товщини рибки 5 хвилин приготування. – Якщо немає можливості купити свіжого осетра можна взяти морозиво.

Після зарегулювання втрачено близько 80% площ нерестовищ, осетер нереститься нижче за Цимлянську греблю. Ефективний нерест можливий лише у повноводні роки. Самці стають статевозрілими у віці 8-13 років; самки – 8-20 років.