При відсутності часу на приготування, просто відкриєте банку і на чорний хліб, натертий часником, викладіть пару скибочок м'яса і ситно перекусіть. Приготування тушонки в автоклаві зі свинини, яловичини, птиці займає лише 30-50 хвилин.

Час та режими стерилізації інструментів у автоклаві: 18-22 хв при температурі пари від 130 до 1340 С та тиску 2 атм 43-47 хв при температурі пари від 118 до 1220 С та тиску 1,1 атм

Недолік способу в тому, що консерви можуть згоріти в автоклаві, якщо перетримати їх. Завжди слідуйте рецепту і дотримуйтеся тієї температури та тиску, що уб'є бактерії, але залишить продукцію в нормальному та їстівному вигляді. При якому тиску готувати в автоклаві залежить від виду продукції, необхідної температури.