Зберігати яйця цесарок можна не більше 8 діб, температура зберігання 8 – 12 градусів, вологість – близько 80%. Зберігають яйця у темному місці, тупим кінцем догори. Перед закладкою в інкубатор яйця мають бути зігріті до кімнатної температури.

За деякими даними, не знижує їх виведення та зберігання протягом 14 діб. Це можливо, якщо отримувати яйця із чистою шкаралупою. Для курячих яєць від птиці селекційного стада допускається термін зберігання до 10-ти діб, але із застосуванням спеціальних прийомів, що сприяють збереженню їх інкубаційних якостей.

Якщо яйця зберігалися до інкубації 2 тижні – у вас ніколи не виведеться більше 70% курчат від кількості закладених яєць. Через 25 днів цей показник знизиться до 15%. Курячі, індички, цесарині та дрібні качині яйця зберігають тупим кінцем нагору.

курячих-5-6 діб; качиних – 5-6 діб; індички – 8 діб; страусиних – 7 діб.