батон Нарізний за ГОСТом 27844-88 зберігається 24 години, в упаковці 72 години; хліб Білий 1-й сорт за ГОСТом 26987-86 – доба, в упаковці 72 години; дрібноштучні вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики) – 16 годин; сухарі «Здобні» – 60 діб.Nov 21, 2022

Хліб довше збережеться, якщо покласти його в хлібницю, попередньо загорнутим у полотняний мішечок. Можна, можливо зберігати хліб у целофановому пакеті, але тоді варто проробити кілька дірочок, щоб виріб не «задихнувся». Використовуйте правило – для нової булки хлібановий целофановий пакет.

Хліб випікається при низькій температурі – близько 60 ° C – протягом доби. Потім його закладають у спеціальні пакети та пастеризують при низькій температурі ще кілька днів, а потім герметично запаковують. Завдяки цьому хліб зберігається 9-12 місяців. У ньому немає консервантів.

Скільки можна зберігати хліб у холодильнику, залежить від температури – в морозильнику він добре пролежить і місяць, а на верхній полиці холодильника – близько трьох тижнів. Категорично не рекомендується зберігати в холодильнику хлібобулочні вироби, які вже почали псуватись, інакше грибок пошириться на інші продукти.