Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, оскільки оптимальний температурний діапазон: від -2°C до 0°C, щоб зберегти риби та морепродуктів. З цієї причини у звичайних холодильниках риба буде залишатися свіжою день, відповідно її можна буде зберігати лише протягом одного дня.

Без охолодження свіжа риба псується через кілька годин при охолодженні її можна зберегти протягом 1-2 днів, після чого потрібно приготувати або викинути. Заморожувати рибу, що пролежала кілька днів, не рекомендується.

При нульовій температурі допускається зберігати максимум три доби. Свіжу рибу не оброблену, слід зберігати при температурі нульової до +2. Потрошена риба може зберігатися до двох днів за температури +2 – +5. В сумці-холодильнику можна тільки перевозити рибу.