Залежно від стану ягід заварювати шипшину у термосі потрібно 4-6 годин (для розрізаних або подрібнених ягід) або 8-12 годин (для цільних).Aug 24, 2022

Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна, можливо залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті.

Достатньо залити 10 подрібнених ягідок 200 мл окропу, потримати на вогні 3 хвилини, настояти під кришкою 15 хвилин і процідити. Але і цей спосіб не найкращий. Найбільша кількість вітамінів збережеться у відварі, якщо приготувати його на водяній бані.

Помістіть подрібнений шипшина у улюблений виріб від Thermos з широким або вузьким горлом, як Вам зручно, з розрахунком 60-100 грам (2-3 столові ложки) на літр води. Залийте плоди кип'яченою водою, остудженою до 80 градусів, залиште в термосі трохи простору, щоб дихав настій, закрийте кришку.