Для класичних сортів шоколаду потрібно не більше двох годин для повного завершення циклу перетравлення шоколад у шлунку людини. Але вже з перших хвилин його вживання ви відчуєте приплив бадьорості, за рахунок кофеїну, що міститься в ньому. Mar 13, 2019

Молоко згортається та обволікає шматочки шоколаду. З цієї причини шоколад погано перетравлюється, викликаючи здуття та негативні відчуття в ділянці шлунка.

У нашій слині є фермент під назвою амілаза. Він розщеплює вуглеводи. Тобто розщеплення їжі починається вже у нас у роті. Коли ви розсмоктуєте шматочок шоколаду, Ферменти, що містяться в нашій слині, починають свою дію, вивільняючи гаму неймовірних смаків.

виноград – 30 хв. персик – 40 хв. ананас – 40-60 хв. жуйка, до речі, не перетравлюється, а з організму виходить через 12-36 годин.