Будь-які кисломолочні напої 60 хвилин. Бринза, сир та домашній сир знежирені – 90 хвилин. Молоко, жирний сир – 120 хвилин. Тверді жирні сири типу швейцарського та голландського вимагають на засвоєння 4-5 годин.

Перетравлення молочних продуктів У середньому знежирене молоко і нежирний сир (наприклад, нежирний сир або рікотта) перетравлюються за 1,5 години, тоді як сир і м'які сири залишають ваш шлунок через 2 години.

Скільки перетравлюється сир Наприклад, якщо Ви його з'їсте в обід – він уже вирушить у кишечник через 2 години. Якщо ж Ви з'їли його вранці або ввечері – час збільшується до 3 годин і навіть більше (наприклад, якщо Ви його поїли перед сном).

До їжі швидкого засвоєння зазвичай відносять все фрукти. Виняток становлять лише авокадо, банани та подібні до них продукти. До цієї категорії відносять кефір, ягоди, соки з овочів та фруктів, але, в жодному разі, не змішані. Всі ці продукти не можуть затримується в шлунку більш ніж на 60 хвилин.