За словами нутриціолога Лідії Квашиної, здорова трапеза має тривати не менше 30-40 хвилин. Справа в тому, що процес травлення починається з того моменту, коли їжа надходить до рота. У складі слини є муцин, що сприяє формуванню та склеюванню харчової грудки.Aug 5, 2021

Ось стандартний розклад правильного харчування для тих, хто встає після 6 години ранку і працює в 1 зміну:

  1. сніданок – 7:00;
  2. 1 перекушування – 10:00;
  3. обід – до 14:00;
  4. полуденок – до 16:00;
  5. вечеря – до 18:00;
  6. вечірнє перекушування – за 2 години до сну.

Як довго жувати їжу Пережовувати їжу краще повільно та ретельно. Кожен шматок їжі потрібно розжувати близько 20 разів. Перекушування «на ходу» варто виключити. При харчуванні у швидкому темпі їжа погано пережовується і потрапляє у шлунок великими шматками.

Харчуйте дрібно, то є, невеликими порціями об'ємом до 280 г не менше ніж п'ять раз на день. Оптимальний годинник: Перший сніданок – 08:00, другий сніданок – 10:30, обід – 01:30, полуденок – 16:00, вечеря 18:30; Проміжок між їдою не повинен перевищувати 4 години.