Вогонь має бути середнім, кришка напіввідкрита. Насамкінець додала ложку томатної пасти і дала прокипіти, щоб вона розійшлася. Очистила картоплю і нарізала її середніми скибочками. Відправила до каструлі та гасила ще 20 хвилин на тихому вогніпід кришкою.
25 хвилин Після закипання цілий очищений картопля вариться 20–25 хвилин, нарізаний на шматочки – 15-20 хвилин. Перш ніж вимикати плиту, перевірте готовність картоплі: проткніть її ножем. Потім злийте воду. Якщо цього не зробити, картопля розм'якне.
Загальний час приготування смаженої картоплі залежить від потужності плити, сковорідки та сорту. У середньому на обсмажування йде 20-25 хвилин. 11. За 4-5 хвилин до готовності додати нашатковану цибулю, часник, спеції, зелень.