Кип'ятіння – популярний і найпростіший метод. У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки та кип'ятять мінімум п'ятнадцяти хвилин. Після кип'ятіння їх потрібно дістати і зробити це потрібно правильно. У жодному разі не опускайте у воду руки.Aug 26, 2019

Маленькі банки мають простояти над парою близько 6–8 хвилин, банки об'ємом 1-2 л – 10-15 хвилин, а ємності на 3 л і більше – 20-25 хвилин. Коли на внутрішніх стінках банок з'являться великі краплі води, стерилізацію можна закінчувати. Зніміть банки і поставте на чистий сухий рушник шийкою вниз.

Час також індивідуальний, але в середньому становить 2-3 хвилини. Після чого потрібно стільки ж для остигання. Більшість пакетів мають спеціальні «безпечні» місця, за які їх можна брати після стерилізації і не обпектися, як правило, вони також відзначені маркуванням.

Нам знадобиться каструля, в яку ми заливаємо воду і кидаємо кришки для закруток, а зверху одягаємо друшляк і на нього ставимо вниз шийкою банки. Над окропом банкам вистачає 10-15 хвилин до повного очищення від мікроорганізмів. Після цього слід просушити в перевернутому вигляді і використовувати за призначенням.