Найкращий рецепт шашлику Є сотні рецептів маринаду для свинячого шашлику. Однак найкращим є найпростіший, у ньому лише три інгредієнти – цибуля, сіль та мелений перець (червоний та чорний). Такий шашлик маринується 12-18 годин, тому його краще залишати на всю ніч.

Немолоде м'ясо або м'ясо, як ви не впевнені, потрібно маринувати довше. Це пом'якшить волокна і зробить шашлик соковитішим. Мінімальний час маринування курятини – 2 години, свинини – 4 години, яловичини та баранини – 6 годин. Не лише старе, а й молоде м'ясо може спокійно маринуватися добу чи навіть дві.

Скільки часу маринується шашлик? Нана Чечелашвілі: Мінімум хвилин 40 і максимум години три-чотири. Якщо м'ясо зберігається у холодильнику, то допустимо маринувати його вранці, щоб посмажити ввечері. Але тоді за три години цибулю з нього варто прибрати, щоб не провокувати подальше окислення.