Готовому самогону потрібно дати відпочити приблизно тиждень, перш ніж пити його. Гарний самогонник нікуди не поспішає: жене повільно, дає відстоятися. Не поспішайте одразу куштувати – і тоді напій вийде якісним, як ви й хотіли.

Відпочивати напою у склі бажано не менше 2-х тижнів. Фруктові, ягідні та зернові браги після перегонки з ретельним відбором голів та хвостів можна не вуглевати (але це на Ваш смак та розсуд), оскільки вуглевання знижує ароматність і надає горілчаного відтінку смаку напою.

Навіть при правильно дотриманій пропорції, відразу після розведення самогону ще не готовий до вживання. Йому потрібно відстоятися. Найкраще дати напою постояти 6-7 днів. термін – 2 дні.