Процес посолу займає мінімум 12 годин, але найкращий результат буде за добу. Якщо тримати рибу під сіллю довше, швидше за все, вона вийде пересоленою. Сіль, до речі, краще використовувати велику: дрібна кухонна швидше годиться на столі, щоб довести до смаку готову страву.Feb 11, 2020
Тушки або філе риби пересипаються сіллю або сіллю з додаванням спецій, складаються в скляний або емальований посуд і відправляються під гніт. Риба просолюється у холодному місці (льоху або холодильнику) у власному соку від 2 до 8 днів.
Дрібна риба готова до використання через 2-3 дні, середня – через 5-10, потрошена велика – через 3-6, велика пластована – через 7-10 днів. Як на практиці дізнатися чи просолилася риба? Критерієм готовності вважатимуться " дублювання " риби – вона стає твердою та погано згинається.
Скільки солити червону рибу Якщо ви хочете знати, як засолити червону рибу швидко, відповімо: наріжте її на порційні шматочки. Також слід знати, що сто слабосолона червона риба вийде всього за 8-10 годин, але краще посолити добу-дві, а то й три залежно від розміру шматків.